Yshopnoosa.com

Vad betyder det på Facebook när pricken är vit istället för grön?

Facebooks chat system är baserat på protokollet Jabber, en öppen standard som används av Google och andra företag för chatt stöd. Integreras i Facebook webbgränssnittet, låter chatt systemet dig veta när vänner är online, offline, eller ens inloggad men inaktiv.

Facebook-gränssnittet

I det nedre högra hörnet på huvudsidan i Facebook är chatt bar. När du klickar på fliken visar en lista över dina nuvarande vänner och deras status. För att spara utrymme, visar Facebook bara de vänner som för närvarande är inloggad på Facebook och har sin webbläsare öppna. Vissa användare kan använda en tredjeparts-chatt-klient för att komma åt Facebook Jabber prat tjänsten så visas de konsekvent online.

Chat status

Liksom alla snabbmeddelandetjänster har Jabber ett sätt samman av en användares status listning av vänner. Till skillnad från de flesta andra snabbmeddelandetjänster ger Jabber inställningen av Facebook inte ett sätt att ställa away-meddelanden i chat-fönstret. Detta innebär att det finns endast tre möjliga lägen: online, bort eller offline. Offlineanvändare visas redan inte i listan medan online-användare visas med en grön prick bredvid deras namn. Den vita pricken visar inaktiv användare.

Vad inaktiv innebär

På de flesta instant messaging-tjänster, markeras som sysslolös sätt du är helt borta från datorn. Men Facebook anger du idle endast om du inte har klickat på något på Facebook för de senaste 10 minuterna. Tomgång innebär i princip att du är inloggad på Facebook, men inte just nu. Detta innebär att du kan spela dataspel, arbeta med lokala dokument eller ens bläddra andra webbplatser i en annan flik eller i fönstret samtidigt som inaktivitet på Facebook.

Tredje part Chat-klienter

Allt, utnyttjar många användare Facebooks chat-tjänster från en annan spindelväv-baserat eller lokala klient. När du använder en tredjeparts-chatt-klient, är det viktigt att komma ihåg att din status inte kommer att anges automatiskt för dig. I själva verket kommer du visas konsekvent online om du lagt upp din instant messaging program att sända ett meddelande bort eller inaktiv. Detta kan leda till saknas massor av meddelanden medan bort att, beroende på din instant messaging-klient, kan gå förlorade.