Yshopnoosa.com

Hur att styra vad du publicerar på din Mini Feed på Facebook

Hur att styra vad du publicerar på din Mini Feed på Facebook

Facebook visar en "mini feed" berättelser från det huvudsakliga nyhetsflödet i ett separat fönster ovanför Facebook Chat-fönstret på höger sida av skärmen. För att styra vad du publicerar till mini feed visas på andras sidor, använda inline publik selector verktyget för att ange en sekretessnivå när du publicerar en status uppdatera post eller dela en länk, foto eller video klipp på Facebook.

Instruktioner

1 Logga in på Facebook.

2 Klicka på textrutan under knappen "Uppdatera Status" ovanför din nyhets-feed på hemsidan för att skicka en statusuppdatering. Klicka på knappen "Lägg till Video/Photo" för att ladda upp en video klipp eller bild arkivera.

3 Ange texten för din post eller URL för din länk till inmatningsfältet. Om du delar en multimediafil, klicka på "ladda upp foto/Video," "Använd Webcam" eller "Skapa fotoalbum" länken och välj och ladda upp innehållet på vanligt sätt. När du har slutfört din post och lagt till innehåll, kan du ange integritet kontroll för artikeln.

4 Klicka på NEDPIL ikonen i nedre högra hörnet av inlägget. Välj din Rekommenderad publik på snabbmenyn. Du kan välja att dela artikeln med allmänheten, hela vänlistan, eller utvalda vänner och vänner lista. För att dela artikeln med en anpassad lista, Välj alternativet "Anpassad" för att öppna dialogrutan Anpassad sekretess. I avsnittet "Göra detta synliga till" välja "Angivna personer och listor." Skriv Vännens namn eller listnamnet i inmatningsrutan. Klicka på knappen "Spara ändringar".

5 Klicka på den blå "Post" eller "Dela"-knappen. Facebook publicerar artikeln med din valda sekretessinställningar, som gäller för alla delar av webbplatsen, inklusive din Facebook vägg, nyhets-feed, mini foder och Facebook grupper eller Facebook-sidor.

Tips & varningar

  • Ändra sekretessinställningar för artiklar som du har redan bokförts genom att klicka på länken "Dela" under inlägget och följa proceduren och ändra sekretessinställningarna.