Yshopnoosa.com

Åtgärder för att ta bort Facebook-konton

Åtgärder för att ta bort Facebook-konton

Om du är obekväm eller trött på din aktuella Facebook-profil, kanske du vill ta bort det från den populära hemsidan. Det är relativt lätt att inaktivera ett konto--för att avstå från att logga in och besöka din profil-- men kontot tas bort är en annan process. Facebook har sekretessinställningar på plats som ger dig full kontroll över vem som ser dina uppgifter, men väljer du är, du kan välja att ta bort ditt konto.

Avaktivera ditt konto

Avaktiveringen är mest klart framgår när man beslutar att ta en paus från Facebook. Detta alternativ kan hittas under "Kontoinställningar" och på knappen "Avaktivera". Inaktiveringen kommer att inaktivera din profil, ditt namn och din profilbild, tillsammans med något annat du har delat på din profil. Den viktiga skillnaden att notera är "inaktivera", eftersom data inte är borttagna, men bara otillgängliga för andra användare. Alla dina foton, videor, vänner och intressen sparas, eftersom Facebook antar du kan ändra dig i framtiden. Om och när du logga in igen, den väntande begäran avbryts och din profil kommer att se ut exakt som du senast lämnade den.

Permanent utplånande

Om du är säker på att vill du inte använda Facebook igen, ta bort den. Alla bilder du har etiketten eller laddas upp och ner, tillsammans med alla e-post och chatt utskrifter, tas bort. Dina vänner kommer att återvända till en "icke-vänner" status och kontoinformationen är permanent oåterkalleligen. Dina bilder eller andra data kan finnas kvar på Facebooks servrar av tekniska skäl, men Facebook-användare kommer inte att kunna visa dem. Den permanent stryka valen kan nås genom att logga in på ditt konto och sedan besöka Hjälpcentret. Klicka på länken i hjälpcentret för att lämna in en begäran om att ta bort ditt konto. Läs sista varningen om att förlora din information, klicka på "Skicka". Fyll i captcha, klicka på "OK".

Väntetid

Väntetiden för att ta bort ditt Facebook-konto är två veckor efter din begäran, varefter all din information kommer att vara otillgängliga. Om du väljer att logga in igen inom den tidsperioden, ditt konto kommer inte att raderas och du kommer att behöva upprepa processen om igen, inklusive två veckors väntan. Om du vill skapa ett nytt Facebook-konto, måste du använda en annan e-postadress för att registrera dig. Du kan sedan skapa en ny profil, lägga till vänner, ladda upp och tag nya bilder eller något annat du vill dela.

Andra alternativ

Om du vill kontrollera vem som har tillgång till dina bilder, filmer, vänner eller annan personlig information, behöver du inte ta bort ditt Facebook-konto; istället ändra sekretessinställningarna och lämna din profil intakt. Sekretessinställningar har drastiskt förbättrat från tidigare dagar när nästan vem som helst kan komma åt din information. De kan ändras genom att välja "Konto"-knappen på din profil och välja inställningar under "Sekretess." På den här sidan kan du styra vem hittar du på Facebook, vad andra kan se på din sida, din personliga data och digitala bilder eller videor. Du kan välja förinställningar för "Bara vänner," "Alla," "Vänner av vänner" eller "Andra" eller "Dig själv."