Yshopnoosa.com

Hur stänger jag verkligen ett Facebook-konto?

Bara för att du inte logga in på din Facebook-sida betyder inte att din profil är borta. Tills du stänger kontot, kan det fortfarande ses av andra. Avaktivera ditt konto kommer att ta bort det från Facebook-servern helt. Facebook håller dock fortfarande din profil sparas om du bestämmer dig för du vill återaktivera tjänsten i framtiden. Om du hellre inte vill ha din profilinformation sparas, kan du permanent ta bort ditt konto genom att skicka en begäran till Facebook.

Instruktioner

Avaktivera kontot

1 Peka din webbläsare till facebook.com. Ange din e-postadress och lösenord till de angivna fält överst på sidan, klicka på "Logga In".

2 Klicka på "Konto", beläget i det övre högra hörnet av sidan. En droppa-ned menyn visas--Klicka på "Kontoinställningar".

3 Klicka på fliken "Inställningar" rulla ner på sidan "Mitt konto".

4 Klicka på länken "Avaktivera", ligger till höger om rubriken "Inaktivera konto".

5 Välj dina skäl för att lämna genom att klicka på lämpligt alternativ på sidan "Är du säker på att du vill inaktivera ditt konto?". Klicka på kryssrutan "E-post Opt Out" om du inte längre vill ta emot meddelanden. Klicka på "Bekräfta" för att avaktivera ditt konto.

Permanent stängning av konto

6 Peka din webbläsare till facebook.com. Ange din e-postadress och lösenord överst på sidan, klicka på "Logga In".

7 Klicka på "Konto"-länken i det övre högra hörnet av sidan. Klicka på "Help Center" från droppa-ned menyn som visas.

8 Klicka på "Bläddra bland hjälpavsnitten" ligger på vänster sida av sidan. Klicka på "Profil".

9 Klicka på "Konto inställningar och radering," under rubriken "Redigera din profil". Visas en lista över ämnen - Klicka på "Hur permanent raderar jag mitt konto?" från listan.

10 Klicka på "Skicka in din begäran här" länken, beläget i kroppen av förklaringen. En "Ta bort mitt konto"-sida öppnas. Läs ansvarsfriskrivningen och sedan på "Skicka". En popup-ruta kommer upp, med ett varningsmeddelande om att du är på att ta bort ditt konto.

11 Ange ditt lösenord i fältet "Lösenord". Ange captcha som visas i fältet "Text in the Box". Klicka på "Okej." Ett bekräftelsemeddelande visas. Klicka på "Okej."

Tips & varningar

  • Det tar 14 dagar att ta bort ditt konto permanent. Om du försöker logga in på ditt Facebook-konto innan 14 dagar är upp, kan du avbryta begäran om att ta bort ditt konto.