Yshopnoosa.com

Hur man förhindrar människor att välja den kom ihåg lösenord knappen dela mappar

Hur man förhindrar människor att välja den kom ihåg lösenord knappen dela mappar

När du öppnar en delad mapp eller andra nätverksresurs från en dator med Windows XP (eller senare), kan du välja alternativet "Kom ihåg mitt lösenord", som orsakar Windows att lagra lösenordet för användning vid ett senare tillfälle. I Windows XP och Windows Vista lagras lösenordet i "lagrade användarnamn och lösenord." I Windows 7 lagras lösenordet i "Windows-valv," som kan hanteras via "Credential manager." När en användare loggar in på datorn, de lokala användarkontouppgifter låsa upp alla lagrade lösenord. Detta kan orsaka ett säkerhetsproblem när en dator är delas av flera personer eller lämnas utan uppsikt med användaren är inloggad på. Du kan inaktivera den här funktionen genom att använda "Grupp politik."

Instruktioner

Öppen Lokal säkerhetsprincip

1 Klicka på "Start" knappen och Välj menyalternativet "Kontrollpanelen". Om detta visas i vyn "kategori", välj "Stor ikonen" eller "små ikoner".

2 Klicka på "Administrationsverktyg" länken för att Visa administrativa verktygen.

3 Dubbelklicka på ikonen "Lokal säkerhetsprincip".

Ange principen att förhindra cachelagring av lösenord

4 Expandera "Lokal politik" ikonen i rutan till vänster.

5 Välj ikonen "Security options" i rutan till vänster.

6 Pryd med slingor ned och lokalisera den "nätverksåtkomst: Tillåt inte lagring av lösenord och inloggningsuppgifter för nätverksautentisering" inställningen. Högerklicka på den och Välj menyalternativet "Egenskaper".

7 Klicka på alternativet "Aktiverad" och klicka på OK.

8 Klicka på "Fil" menyn och välj "Exit".

Tips & varningar

  • Liknande steg kan följas på andra Windows-operativsystem.
  • I en Active Directory-domänmiljö, kan du konfigurera den här inställningen till flera datorer med hjälp av ett grupprincipobjekt eller GPO.
  • Lösenord som redan har cachelagrats tas inte bort. Du kommer att behöva använda "Credential manager" eller "Lagrade användarnamn och lösenord" att ta bort dem manuellt.