Yshopnoosa.com

Google + sekretess Tips

Google + sekretess Tips

Eftersom sociala nätverk blir en allt vanligare del av vår vardag, blir frågan om sekretess online allt mer relevant. Google + erbjuder omfattande sekretesskontroller som gör att du kan anpassa publiken för varje uppgift du dela. Innan du hoppar in på webbplatsen headfirst, ta några minuter att se till att du förstår vad du delar och med vem.

Stänga av Resharing

När du delar något på Google + som du inte vill se hela nätverket, har du alternativet att begränsa publiken att specifika cirklar. Det finns ingen garanti för att era ord kommer att bo inom som begränsad publik, om; vem som helst inom det cirklar kan välja att dela ditt inlägg offentligt eller egna kretsar. För att förhindra resharing, klicka på pilen i rutan där du väljer din publik och välj "Lås detta inlägg". Du kan också retroaktivt låsa tidigare inlägg genom att klicka på pilen i hörnet av ditt inlägg och välja alternativet lås. Tänk dock att låsa inte hindrar gammaldags sätt att dela, som kopiera och klistra in.

Hantera foto behörigheter

Allt du dela med andra, inklusive din foton, indexeras av Google och kan visas i sökresultaten. Om du inte vill att detta ska ske, kan du begränsa publiken för enskilda foton när du överför dem till en enskild person, en enda cirkel eller alla dina cirklar. Du kan också enkelt ändra publiken för hela album genom att klicka på "Dela inställningar" på din fotoalbum sida och välja önskad nivå av privatlivet för varje album. Klicka på låssymbolen under publik nedrullningsbara menyn bredvid ett album att inaktivera resharing för dessa bilder.

Inaktivera foto nedladdningar

När en användare klickar på en miniatyrbild för att visa full storlek foto, öppnas i vyn ljusbord som inte tillåter högerklicka och spara åtgärd. Användare kan fortfarande spara dina bilder genom att välja "Ladda ner fullstorlek" alternativ-menyn på bilden. Detta är aktiverad som standard. För att stänga av, klicka på växel ikonen någonstans i Google + och välj "Inställningar". Bläddra till botten och avmarkera rutan som säger "Tillåt tittare för att hämta mina bilder". Den här sidan kan du också inaktivera foto geotaggar och ansiktsigenkänning. Men kom ihåg att människor kan hitta andra sätt att kopiera ditt foto, som genom att ta en skärmdump.

Stoppa kontakt från främlingar

Google + din e-postadress offentligt Visa inte, men det innehåller en inställning som tillåter människor att skicka ett meddelande direkt till din inkorg helt enkelt genom att klicka på en knapp på din profil. Om det här alternativet ställs till offentliga eller utökade cirklar, kan du få oönskade meddelanden från människor du inte känner. För att uppdatera den här inställningen, välj "Redigera profil" fliken profil och klicka på "Ändra kontaktinställningar". För att stoppa alla e-postmeddelanden, avmarkera rutan som säger "Tillåt människor för att skicka dig från en länk på din profil." Om du bara vill hålla främlingar från email du, klicka på den nedrullningsbara menyn bredvid den inställningen och välj "Dina cirklar", eller "Anpassad" att begränsa det till specifika cirklar eller individer.

Selektivt dela din profilinformation

Google + ger dig full kontroll över publiken för varje del av din profilinformation. Klicka på "Redigera profil" på fliken profil och du ser att varje enskilt avsnitt erbjuder oberoende privat kontroller. Klicka på varje avsnitt för att anpassa sin nivå av sekretess. Du kan göra några – som din slogan och introduktion, till exempel – helt offentliga, och begränsa andra, mer personliga avsnitt – som ditt yrke, utbildning och andra sociala nätverk profiler – till dina cirklar.

Inaktivera profil upptäckt

Standard din profil är indexerad i Google söka resultaten och kan visas om någon söker efter ditt namn. För att stänga som av helt, välj "Profil upptäckt" profilen redigerande skärm och avmarkera rutan som säger "hjälpa andra upptäcka min profil i sökresultaten." Klicka "Spara" för att återgå till skärmen redigera.