Yshopnoosa.com

Hur du döljer uppdateringen av som jag blev vän med på min Facebook-vägg

Hur du döljer uppdateringen av som jag blev vän med på min Facebook-vägg

Om du vill hålla din moster Bea glad, kanske det inte en bra idé att sända som du nyligen har blivit vänner med hennes ex-make. Detta och andra potentiellt klibbiga situationer se sekretessinställningar att Facebook erbjuder ett användbart verktyg. Du kan styra vem som ser din senaste aktivitet uppdateringar, inklusive som du nyligen har friended. Tänk på att Facebook inte möjliggör du dölja endast de senaste aktiviteten uppdateringarna om vem du har friended--måste du dölja alla dina uppdateringar att hålla denna information privat.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Facebook-konto.

2 Titta på det övre högra hörnet av skärmen. Klicka på "Konto" och välj "Sekretessinställningar".

3 Bläddra till botten av sidan och klicka på "Anpassa inställningar".

4 Klicka på knappen bredvid "Inlägg av mig" och välj "Anpassa". Du kommer att se en listruta som innehåller alternativ "Vänner av vänner," "Bara vänner" "Särskilda människor" och "Endast för mig." Eftersom det är inte roligt att lägga uppdateringar att ingen men själv ser, välj "Särskilda människor."

5 Skriv namnen på de personer som du inte vill visa dina senaste aktivitet uppdateringar--om vem du har friended eller någon annan fråga--i rutan för detta ändamål. Facebook kommer att dölja din senaste aktivitet och status uppdateringar från dessa individer, medan dina andra vänner kan fortfarande se dina senaste nyheter.

6 Klicka på "Spara inställningar." Nu är de enda personer som kommer att kunna se vem du har friended personer du litar på med denna information.

Tips & varningar

  • Bara vän människor du litar på Facebook. Annars befinner du dig ofta Ändra sekretessinställningar för att skydda din information, som kan ta glädje av sociala nätverk.
  • För större integritet när det gäller vänner, kan du dölja din vänlista på din Facebook-profil. Än en gång, se din profil och välj "Konto". Under "Ansluter på Facebook," väljer du "Visa inställningar". Sedan kan du styra vem som kan visa din vänlista på din profilsida.
  • Ändra inte inställningarna för vän någon och sedan ändra inställningarna tillbaka till standard om du inte misstycker om de människor som du tidigare blockerade informationen från se dina senaste aktivitet uppdateringar. Facebook kommer inte att skapa en "lucka" i uppdateringar för hur lång tid att du ändrat din profil. Om du blockerar din senaste aktivitet uppdateringar från din betydande andra klockan 2:00, vän ditt ex på 2:30 och ändra inställningarna tillbaka på 3:00, din betydande andra kommer att kunna se 2:30 senaste aktivitet uppdatera för friending ditt ex.